Fire firmaer skal rydde Regjeringskvartalet

Statsbygg har nå inngått kontrakt med fire firmaer som skal foreta innvendig opprydding i Regjeringskvartalet.

Utvendig sikring er nå på det nærmeste ferdigstilt. Rydding og innvendig sanering starter så snart sikkerheten for arbeidene er ivaretatt, antakelig i løpet av denne uken. Hvor lang tid oppryddingen innvendig vil ta, er avhengig av sikkerheten.

Statsbygg har funnet det hensiktsmessig å inngå én kontrakt pr bygning, slik at eventuelle problemer i ett bygg ikke får konsekvenser for et annet. Firmaene som er kontrahert er PeWe Entreprenør AS (H-blokken), Betonmast Miljøsanering AS (Y-blokken), Norsk Gjenvinning Entreprenør AS (R4) og Øst-Riv AS (S-blokken).

- Statsbygg har organisert et eget team som nøye overvåker sikkerhet, helse, arbeidsmiljø og andre miljøaspekter ved oppryddingen, sier Hilde Nordskogen, byggherredirektør i Statsbygg. - Vi må sørge for at arbeidet utføres på en trygg måte, og må regne med å tilpasse arbeidsmetoden og framdriften til de utfordringer vi møter etter hvert som vi arbeider oss gjennom bygningene.

Videre vurderinger av bygningenes konstruksjoner avhenger av framdriften på ryddearbeidene. Statsbygg samarbeider med Forsvarsbygg om dette, men vil også ha en tredjepartskontroll av bygningene. Hvor lang tid dette vil ta er høyst usikkert.