Sterk vekst for Siemens

Grønne produkter og tjenester bidrar sterkt til vekst og lønnsomhet i Siemens. For selskapets tredje regnskapskvartal økte ordreinngangen med 20 prosent.

- Vi har fortsatt vekst i tredje kvartal, og er i rute i forhold til målsetningene våre for 2011. Ordreinngangen har økt kraftig, drevet av en stor ordre for vår divisjon Mobility. Markedene våre er robuste, selv om usikkerheten går noe opp i det globale økonomiske markedet, sier CEO Peter Löscher i Siemens AG.

Siemens omsetter for 17,844 milliarder euro i tredje regnskapskvartal for 2011, som ble avsluttet den 30. juni i år. Det er en vekst på 2 prosent i forhold til tilsvarende periode året før. Driften er solid, med et driftsresultat på 763 millioner euro i perioden. Dette er lavere enn tilsvarende tall for forrige år, noe som blant annet skyldes betydelige kostnader knyttet til en voldgiftsavgjørelse.

 Tykk ordrebok

Ordreinngangen til Siemens er økende, noe som vitner om at veksten til selskapet vil fortsette. I selskapets andre kvartal leverte Siemens en meget solid ordreinngang. Denne øker med 20 prosent i tredje kvartal, til 22,9 milliarder euro, hovedsaklig på grunn av en stor ordre på langdistansetog i Tyskland.

Sterk grønn investeringsvilje

Virkningene etter den globale finanskrisen har nå lagt seg, og Siemens ser nå fremover for å skape ny vekst. Investeringer i innovasjon og utvikling er derfor viktig, hvor satsning på grønn teknologi står sentralt. Utvikling av løsninger for å skape et smartere energinett, Smart Grid, er et eksempel på slik satsning. Opprettelsen av en egen sektor som satser inn mot miljøvennlig og energieffektiv infrastruktur i byer, er et annet.

Nå kommer over en tredjedel av selskapets globale omsetning fra grønne produkter og tjenester, og Siemens mener dette området vil vokse sterkt også fremover.

- Grønne produkter og løsninger vil være bærebjelken til Siemens i fremtiden. Våre løsninger skal gjøre to viktige ting på en gang. Både møte fremtidens økende energibehov gjennom rene og smarte energiløsninger, samtidig som vi skal bidra til å senke det globale utslippet av CO2, sier administrerende direktør Per Otto Dyb i Siemens.

Les mer om resultatene til Siemens AG her:

http://www.siemens.com/press/en/pressrelease/index.php