Slipper dobbelt strømmålerbytte

I sommer fikk 200.000 strømkunder beskjed om at de måtte bytte ut strømmåleren, for så å bytte igjen til automatisk måler om seks år. Nå går nærings- og handelsminister Trond Giske tilbake på det første kravet.

Onsdag ble det klart at strømkunder med unøyaktige målere slipper å skifte ut målerne sine før hele landet tar i bruk smartere målere med «toveiskommunikasjon» (AMS). Dermed blir norske strømkunder spart for mer enn 400 millioner kroner i ekstrakostnader, ifølge administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge.

– Dette er svært positivt. Kraftbransjen får nå bruke kreftene sine på innføringen av en ny generasjon smarte strømmålere, sier han.

Fremskrittspartiet er blant dem som tidligere har utfordret regjeringen på kravet om å bytte strømmåler to ganger. Henning Skumsvoll og Ketil Solvik-Olsen er fornøyde med utsettelsen, men stiller likevel spørsmålstegn ved tiden dette blir gjort på.

– Neste gang håper jeg at Giske og regjeringen ikke venter til NRK har laget medieoppslag, men tar saker og innspill fra Stortinget på alvor, sier Skumsvoll, som er medlem av energi- og miljøkomiteen.