Politi og vegvesen under samme tak

For første gang skal politiet og Statens vegvesen samlokaliseres. Det skjer utenfor Leirvik sentrum på Stord. Bygget blir på tre etasjer og med et areal på 2700 kvadratmeter.

Det er Statens vegvesen som holder til på den aktuelle tomta i dag, men lokalene er gamle og slitt. Den eksisterende vegstasjonen skal rives, og et nytt bygg skal opp. Forhåpentligvis blir det byggestart rundt årsskiftet 2012/2013, skriver Statsbygg i en melding.

- Det nye bygget skal samlokalisere de to etatene med et felles publikumsmottak og andre felles fasiliteter. Kommunen er positivt innstilt til sammenslåingen. Statsbygg er nå i slutten av skisseprosjektfasen og er i prosessen med å få utarbeidet husleieavtale med både politiet og Statens vegvesen. Kundene har vært engasjerte og delaktige i både programfasen og skisseprosjektfasen da det har vært viktig for begge brukere at logistikk og planløsning blir tilpasset deres behov. Bygget er planlagt for framtiden med muligheter for utvidelse, forteller prosjektleder Thore Haugen i Statsbygg, region vest.

Det blir 60 kontorplasser i bygget. Vegvesenet skal ha en tredjedel og politiet to tredjedeler.

Rambøll er arkitekt på skisseprosjekt.