VINK Norway sertifisert som Miljøfyrtårnbedrift

- Det finnes flere måter å vise sitt miljøengasjement på, vi har valgt å bli en Miljøfyrtårnbedrift.

- På den måten engasjerer vi både ansatte, kunder, samarbeidspartnere og det er selvsagt bra for miljøet, sier adm. dir. i VINK Norway AS, AS Bjørn Haakenstad Nilsen.

VINK ønsker å redusere avfallet ved å sortere dette i forskjellige fraksjoner til gjenbruk/resirkulering og målet er at minimum 90 prosent av alt avfall skal sorteres.

- Dette vil være med å bidra til å bedre miljøet, noe som er meningsfylt og verdifullt for fremtiden, heter det i en melding fra selskapet.

Lagersjef i VINK Norway AS Tor Pedersen kan fortelle at det er kommet mange containere på lageret hvor avfall skal sorteres. Blant annet skal kapp fra plast leveres til gjenvinning og i første omgang snakker de om ni forskjellige typer plast: PC klar, PMMA XT, PMMA støpt, PVC oppskummet/hard, PEH 300 sort og natur, PEH 500, POM, PP og PETG.

- VINK tar miljø på alvor, sier Tor Pedersen.

1.juni 2011 mottok hovedkontoret i Oslo, VINK Norway AS sitt Miljøfyrtårn sertifikat under Miljøfyrtårndagene i Samfunnsalen på Oslo Kongresssenter. Det var byråd Jøran Kallmyr i Byrådsavdeling for miljø og samferdsel som delte ut sertifikatene.

De starter arbeidet med å sertifisere sin avdeling i Rogaland høsten 2011.

Som det står på Miljøfyrtårn sine hjemmesider: “Det vi gjør skal lønne seg for bedriftens økonomi, for de ansattes helse, for bedriftens nærmiljø og for miljøet globalt sett. Det er verdifullt å drive miljøvennlig.” Miljøfyrtårn er et norsk, offentlig sertifikat. Ordningen støttes og anbefales av Miljøverndepartementet.

VINK ønsker også å ta miljøansvar også når det gjelder emballasje. VINK Norway AS har derfor tegnet medlemskap i Grønt Punkt Norge.