Godt tilsig til kraftmagasinene

Tilsiget til vannmagasinene økte den siste uka med 40 prosent over normaltilsig, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat.

Fyllingsgraden i norske magasiner er nå på 52,4 prosent. På samme tid i fjor var fyllingsgraden 44,9 prosent.

Vannkraftmagasinene i Øst-Norge var siste uke på 60,6 prosent, en økning på 16,3 prosentenheter fra uken før. Midt-Norge hadde en fyllingsgrad på 65,4 prosent, en økning på 14,2 prosentenheter fra uken før. De sørvestliggende magasinene hadde en fyllingsgrad på 46,3, mens magasinene i Vest-Norge nå har en fylling på 49,3 prosent – en økning på 8,2 prosentenheter.

Tilsiget til magasinene har ført til at kraftproduksjonen kunne økes med 230 GWh til 2.238 GWh. Høyere forbruk i våre naboland førte til høyere etterspørsel etter norsk kraft, og nettoeksporten fra Norge økte med 247 GWh til 357 GWh.

Det var stabile elpriser i Øst- og Sørvest-Norge samt Sverige og Finland den siste uken. Midt- og Nord-Norge hadde lik pris i hele uken – og var i snitt kr 409,90 for hver MWh. Prisutviklingen i Vest-Norge var ulik de øvrige nordiske prisområdene ved at prisen var ned 8 prosent siden forrige uke. Årsaken var blant annet mindre produksjon på grunn av nettvedlikehold og høyt tilsig til kraftmagasinene.