25 leiligheter revet vekk i Melhus

Norgeshus solgte alle 25 leilighetene i et prosjekt på Melhus sist lørdag i løpet av tre timer. Totalt ble det omsatt for 86 millioner kroner.

– Vi er stolt at det fine prosjektet våre arkitekter har fått til. Hos oss er det bare solskinn for tiden. Teknisk avdeling hos oss, hvor alle nye prosjekter blir meldt inn, har aldri hatt mer å gjøre enn nå. Det er mer travelt nå enn under boomen i 2007, forteller en begeistret markedssjef Benn Asgeir Båtvik i Norgeshus til Byggeindustrien.

– Kvadratmeterprisen var på 41.000 kroner, og Melhus er ikke akkurat Oslo sentrum. Men området er attraktivt med en reisetid på kun 15-20 minutter til Trondheim sentrum. Vi har lagt mye arbeid i å tilby et flott prosjekt siden det blir en inngangsportal til Melhus sentrum. Dessuten har vi fått en landskapsarkitekt til å innrede en takhave på 1000 kvadratmeter som beboerne kan bruke som vrimleområde i tillegg til at hver leilighet har en egen balkong i størrelsesorden 10-14 kvadratmeter, sier Båtvik som opplyser at det er gruppen 60+ som har vært på kjøper’n.

Thoragården er et kombinert bolig- og næringsbygg med en totalkostnad på om lag 170 millioner kroner. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Norgeshus Eiendom og forhandleren Norgeshus Primahus som også skal står for byggingen. Byggestart blir i juni med innflytting nyttårsskiftet 2012-13.

– Det er et betydelig næringsareal i bygget, og her har vi allerede utleid 80 prosent og det et og et halvt år før innflytting, forteller Båtvik som opplyser at beboerne trenger bare tøfler for å skaffe seg det nødvendigste da det i bygget vil være dagligvare, frisør, bakeri, treningssenter og legesenter.

Det er ikke brukt mye penger på markedsføring av boligene. Norgeshus gikk ut i lokalavisen da prosjekt ble vedtatt igangsatt. Da meldte det seg 50 interesserte. I forkant av salgsdagen ble det kjørt en annonse og opprettet en nettside. På salgsdagen var det kjøpere som tapte loddtrekningen på de største leilighetene som skrev seg inn igjen på listen for andre og mindre leiligheter.

Leilighetene var i størrelse fra 52 kvadratmeter til snaue to millioner kroner og opp til nærmere 112 kvadratmeter med prislapp 4,550 millioner kroner.