Funnet i live etter ras i Aurlandsdalen

De to mennene i 30-årene som ble tatt av et ras i Aurlandsdalen torsdag ettermiddag, ser ut til å ha sluppet fra det med lettere skader.

–Én av dem var selv i stand til å melde fra til politiet, og han fikk raskt kontakt med redningsmannskapene som kom til stedet. Foreløpig ser det ut til at han i praksis har sluppet uskadd fra dette, sier pressekontakt Nils Erik Eggen i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om ulykken ved 15.30-tiden.

Funnet av redningshund
Mannen som meldte fra om skredet, er norsk statsborger, mens turkameraten hans, som var savnet i nesten tre timer, er fra Tyskland. De to kjørte snøbrett da de ble tatt av raset.

Mannen som var savnet i flere timer etter at skredet gikk, ble funnet av en ekvipasje fra Norske Redningshunder, som til sammen stilte med fire hunder i leteaksjonen.

Han var svært kald da han ble funnet, men ser ellers ut til å bare være lettere skadd.

– Lå ikke dypt i snøen
– Med forbehold om at vi foreløpig ikke har fått grundig informasjon fra medisinsk hold, ser det ut til at den tyske statsborgeren bare er lettere skadd. Han skal ha ligget forholdsvis grunt i raset da han ble funnet, sier Eggen.

Han sier raset ved Østerbø turisthytte i Aurlandsdalen var langt og at bredden har variert.

– Det begynte ganske bredt, men ble presset gjennom en renne før det videt seg ut igjen. Bredden har variert fra 30-40 meter til kanskje et par hundre meter, og det var flere hundre meter langt.

Vanskelig flyvær
25 personer fra Røde Kors Hjelpekorps ble kalt ut til redningsaksjonen. Det ble også satt inn helikopter i området, hvor det var dårlig vær med snø og dårlig sikt.

To helikoptre måtte gjøre vendereis på grunn av været, mens helikopteret som kom fram, ble stående værfast i dalen i Indre Sogn.

Også politiet og Sivilforsvaret deltok i redningsaksjonen.