Ny og mindre håndbok fra TESS

TESS har lansert årets varehåndbok. Boken har 1920 sider og veier 2,91 kilo. Opplaget veier nesten 24 tonn, som tilsvarer et redusert papirforbruk på 20 tonn sammenliknet med 2009.

Årsaken er en kritisk gjennomgang av faktiske behov og økende bruk av elektroniske varehåndbøker.

Det årlig opplaget er redusert fra 15000 eksemplarer i 2009 til 8200 i 2011. Stadig økende bruk av TESS håndbok på internett og DVD er en del av årsaken til at opplaget er redusert. Vel så viktig er en bevisst holdning til at utgivelsen av TESS Håndbok ikke skal generere unødvendig avfall, som blant annet innebærer mer transport og en overflødig runde med energikrevende resirkulering.

Hver enkelt av de vel 100 servicesentrene i TESS har på nytt vurdert sitt behov for varehåndbøker. En mer kritisk holdning til det å sitte med et rikelig reserveopplag og ”kjekt å ha” eksemplarer har bidratt til å få ned opplaget. I tillegg har ledelsen i TESS sett på opplaget med nye og strengere øyne. Å pøse unødvendig mye trykkpapir ut i samfunnet er ikke i tråd med miljøholdningen i TESS.

Den grønne linjen i TESS har ikke minst satt avfallshåndteringen på dagsorden. Kildesortering og riktig håndtering av oljeholdige slanger er noe av det som i stadig større grad preger de lokale servicesentrene i TESS.

Målsettingen for 2012 er å redusere papirforbruket med ytterligere 20 prosent.