Bjørnflaten: Noe må gjøres med ulykkesveien

Nestleder i transportkomiteen på Stortinget, Anne Marit Bjørnflaten (Ap), sier det er på høy tid at noe gjøres med E8 i Troms. Hun mener farten er det største problemet på ulykkesveien.

Bjørnflaten, som selv kommer fra Tromsø, forteller at dødsulykken i Lavangsdalen der fem personer omkom fredag, har gått sterkt inn på henne.

– Alle som bor i Tromsø vet at man må kjøre forsiktig på denne veien, spesielt fredag ettermiddag og søndag ettermiddag hvor det er veldig mye trafikk, sier hun til NTB.

Bjørnflaten forteller at transportkomiteen venter på konklusjonene til et utvalg som ble nedsatt etter forrige dødsulykke på den samme strekningen for noen måneder siden.

– Et tiltak som uansett bør innføres raskt er å få satt inn strekningsfartsmålere i Lavangsdalen, for vi vet at hovedproblemet på strekningen er høy fart, sier hun.

Såkalte ATK-målere har vært prøvd ut tre steder i landet med godt resultat. Ifølge beregninger skal risikoen for dødsulykker gå ned med 30 prosent med disse boksene som i motsetning til de tradisjonelle fotoboksene måler farten over en lengre strekning, ikke bare på ett sted.

Bjørnflaten sier midtdelere også kan virke som et fornuftig tiltak på strekningen i Lavangsdalen.

– Det ligger inne midtdeler på andre strekninger på E8 i neste nasjonal transportplan-periode, altså fra 2013, men ikke Lavangsdalen. Jeg mener man må se på om også denne strekningen bør få dette og om byggearbeidet kan forseres, sier hun.