Stangeland og Talleraas dømt for bedrageri

Anders Talleraas og Magnus Stangeland er dømt til henholdsvis 6 måneders og 60 dagers fengsel for grovt uaktsomt bedrageri i pensjonssaken.

Anders Talleraas, tidligere parlamentarisk leder i Høyre, og Magnus Stangeland, tidligere stortingsrepresentant for Senterpartiet, har ventet på dommen siden saken gikk i Oslo tingrett i november.

Økokrim mente at begge de to tidligere stortingsrepresentantene satt stille mens flere hundre tusen kroner i uberettiget pensjon strømmet inn på konto. Ikke bare måtte de to forstå at dette var penger de ikke skulle ha, men det å unnlate å stanse utbetalingene og melde fra om feilen var sterkt klanderverdig, mente aktoratet.

Talleraas og Stangeland har hele tiden framholdt at de hadde undersøkt reglene grundig og at de derfor var overbevist om at pensjonen de fikk ved siden av betydelige biinntekter var berettiget. Til sammen fikk de to rundt 3,2 millioner kroner for mye, ifølge tiltalen.

Stangeland og Talleraas' forsvarere la ned påstand om full frifinnelse da de avsluttet sine prosedyrer 25. november. Aktoratet krevde på sin side seks måneders ubetinget fengsel for Talleraas og 60 dager for Stangeland.