Får 200 nye utleiehytter i Norge

Utleiefirmaet Novasol kan nå føye 200 nye hytter til listen over ferietilbud i Norge. De fleste ligger langs kysten og ventes å bli populære blant et økende antall fisketurister.

– Det økte tilbudet av ferieboliger til utleie i Norge er en følge av at vi har overtatt det tyske selskapet ElchFeriens aktiviteter og markedsføringen av 200 kontrakter, sier Torbjørn Fredman, leder for Novasol i Skandinavia.

Fiskeferie i Norge var et tilbud ElchFerien hadde spesialisert seg på. Etter overtakelsen vil spisskompetansen i det Düsseldorf-baserte selskapet inngå i Novasols satsing på kystferie og sportsfiske. Novasol er Norges og Europas største utleier av ferieboliger.

– I Norge ville vi ved årsskiftet hatt 1500 hytter til utleie i Norge uten overtakelsen av ElchFerien. Nå utvides dette antallet med nærmere 15 prosent. De fleste nye hyttene våre ligger i Vest Agder, Rogaland og Hordaland, sier Fredman.

Stor aktivitet
Sammen med Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal er dette de mest populære fylkene blant utenlandske turister som leier feriehus i Norge.

Bestillingene for 2011 ligger foreløpig på om lag samme nivå som for ett år siden, og Torbjørn Fredman tror aktiviteten i utleiemarkedet blir stor fremover mot sommeren.

– Nederlenderne har vært tidlig ute i år og økt antall bestillinger med 14 prosent sammenlignet med fjoråret. Også fra Belgia og Frankrike har det kommet flere bestillinger, mens tyskere og dansker er noe mer avventende enn på samme tid i fjor, sier Fredman.

Ny sjef i Norge
Novasol satser sterkt i Skandinavia og har nå også ansatt Espen Hjulstad (40) som ny markedssjef med ansvar for aktivitetene i Norge.

Hjulstad har bred erfaring fra reiselivsbransjen og har de siste ti årene arbeidet i den internasjonale salgsavdelingen til Scandic Hotels.

– Etter mange år i hotellbransjen gleder jeg meg veldig til å gå i gang med nye utfordringer. Markedet for utleie av ferieboliger utvikler seg raskt og er i sterk vekst i hele Europa. Dette kommer helt sikkert også til å sette preg på Novasols norske aktiviteter, sier Espen Hjulstad.