Byggmakker kjøper XL Bygg-medlem

Byggmakkeren Carlsen Fritzøe Handel AS har signert avtale om kjøp av 50 prosent av aksjene i Stiltre Kongsberg AS som er medlem av XL Bygg.

Avtalen har kommet i stand som et resultat av at Carlsen Fritzøe Handel har ønsket å styrke sin posisjon på Kongsberg.

Stiltre Kongsberg har et nytt og moderne anlegg med god beliggenhet og kapasitet, og Carlsen Fritzøe vil derfor innlemme sin avdeling på Kongsberg i Stiltre Kongsberg sitt anlegg.

Arbeidet med integrasjon mellom Stiltre Kongsberg og CFH starter på nyåret, og formell overtagelse av aksjene er planlagt til 31. mars 2011.

Stiltre Kongsberg er i dag medlem av XL Bygg, men vil profileres om til Byggmakker på sikt.

Carlsen Fritzøe Handel er det største medlemmet i Byggmakker kjeden, og har 12 byggevarehus fra Drammen til og med Kristiansand. Omsetningen i 2010 er over en milliard kroner.

Styreformann Thomas Beck sier i en kommentar at Carlsen Fritzøe Handel ser på dette som et strategisk og veldig positivt samarbeid som vil styrke begge parter i dagens harde konkurranse.

– Begge parter er godt fornøyd med avtalen, og vil sammen fortsette arbeidet med å videreutvikle og styrke Stiltre Kongsberg sin posisjon som en ledende aktør innen trelast og byggevarer på Kongsberg, avslutter han.