Ny konsernsjef i NCC

Styret i NCC AB har utnevnt Peter Wågström til neste administrerende direktør og konsernsjef for NCC.

Han tar over for Olle Ehrlén ved generalforsamlingen 13. april 2011. Den gamle sjef går da over i pensjonistenes rekker.

Peter Wågström er 46 år, sivilingeniør og i dag ansvarlig for forretningsområdet NCC Housing.

– Jeg vil takke Olle Ehrlén for det fantastiske arbeidet han gjort under de fire årene som han har vært administrerende direktør i NCC. Han har ledet NCC gjennom en av de tøffeste tidene i selskapets historie, med finanskrise og en dyp lavkonjunktur. Samtidig har selskapet utviklet seg fra å ha lavere avkastning enn konkurrentene til å bli blant de bedre, sier styreformann Tomas Billing i NCC.

– Med Peter Wågström som administrerende direktør får NCC en erfaren leder som har stort kundefokus og er en dyktig forretningsmann. Peter Wågström har arbeidet med bygg og eiendom i hele sitt yrkesaktive liv. Styret er overbevist om att Peter Wågström er rett person til å drive NCC videre i henhold til den fastlagte strategien, sier Tomas Billing.

– Det skal bli morsomt og spennende å ta over etter Olle Ehrlén. Min erfaring fra utvikling av eiendommer kommer til å være et godt komplement til NCCs sterke entreprenørtradisjon. Under mine syv år i NCC har jeg sett at selskapet er utviklet til å bli ett av de beste selskapene i bransjen. Det er en bra plattform å bygge videre på, sier Wågström.

Olle Ehrlén, som fyller 62 år i 2011, tiltrådte som adm. dir. og konsernsjef for NCC i februar 2007 og var tidligere sjef for forretningsområdet NCC Construction i Sverige. Han går nå av med pensjon etter 38 år i selskapet.

– NCC er kommet gjennom lavkonjunkturen, vi ser muligheter for vekst og har en strategi for å styrke NCCs konkurransekraft i Norden. Det er et godt tilfelle for meg å overlevere stafettpinnen til en yngre person, og det er ekstra morsomt at det ble til en intern kandidat, sier Olle Ehrlén.