Hoderulling i Innovasjon Norge

De ansatte i Innovasjon Norge får en lite hyggelig julehilsen i år: Så mange som 120 kan forsvinne etter fredagens styremøte.

I statsbudsjettet fikk Innovasjon Norge 90 millioner kroner mindre å rutte med i 2011. Dagen før budsjettet kom ble det anslått at kuttet kunne føre til at 50-60 stillinger ville bli borte. Mandag meldte ABC Nyheter at dobbelt så mange jobber står i fare.

– Styret skal fjerne mellom 90 og 120 stillinger som følge av Nærings- og handelsdepartementets kutt, bekrefter seniorrådgiver Børge Jomaas. Det betyr at hver åttende ansatt må gå, noe som fører til uro i rekkene.

Blant det de ansatte lurer på, er hvordan kuttene skal fordeles i organisasjonen og om kompetanse eller ansiennitet skal veie tyngst. Jomaas vil ikke si noe om dette før styremøtet, som følges av et allmøte senere fredag.

Nærings- og handelsdepartementet eier 51 prosent av Innovasjon Norge, som skal «bidra til å utvikle distriktene, øke innovasjonen i næringslivet over hele landet og profilere norsk næringsliv og Norge som reisemål». Fylkeskommunene eier de øvrige 49 prosentene av organisasjonen.