Dørfabrikk vurderer nedleggelse i Stryn

Dørprodusenten Dooria flytter hovedkontoret fra Stryn til Oslo og vurderer å legge ned fabrikken i Utvik i Stryn etter store økonomiske tap de siste åra.

Fylkesdirektør for næring i Sogn og Fjordane, Jan Heggheim, skriver i et brev til Kommunal- og regionaldepartementet at Dooria-konsernet vurderer å avvikle produksjonsanlegget i Utvik. Sogn og Fjordane fylkeskommune er bekymret for situasjonen for Dooria og flere andre industribedrifter i Stryn, skriver Bergens Tidende.

Dooria er den nest største dørprodusenten i Skandinavia, men gikk med 73 millioner kroner i minus i 2009. Fabrikken i Utvik hadde ved forrige årsskifte 40 ansatte. Her var underskuddet på 16 millioner i fjor. Fabrikken i Årdal fikk et underskudd på 32,5 millioner kroner i 2009.

Innovasjon Norge vedtok i 2006 å støtte etableringen av dørfabrikken med 79 millioner kroner for å erstatte arbeidsplasser som skulle forsvinne da Hydro trappet ned aluminiumsproduksjonen. Den politiske opposisjonen var svært kritiske til beslutningen fordi den kunne være konkurransevridende, og daværende næringsminister Odd Eriksen (Ap) måtte møte til høring i Stortinget om saken.

– Vi har gjennomført første runde med kutt på alle våre avdelinger, og vi har redusert bemanningen med rundt 35 årsverk. Det er også vedtatt å flytte hovedkontoret fra Stryn til Oslo, sier styreleder Jon Erik Bjørstad i Dooria til avisa.

Konsernet har i tillegg to anlegg i Norge, også tre fabrikker i Sverige. Bjørstad forteller at konsernet går nøye gjennom hele sin produksjons- og salgsstruktur.

Anlegget i Årdal ligger an til et underskudd på 25 millioner kroner neste år, men det er usikkert hvor lenge denne fabrikken kan overleve med røde tall.