Selvaag kjøper i Bergen

Selvaag Bolig har kjøpt trelasteiendommen i Nyhavn, Bergen for 106 millioner kroner av Kahrs-familien Utbygger skal oppføre opptil 150 boliger på området.

Selvaag Eiendom har fått godkjent 140-150 såkalte Pluss-boliger i området. Bare byggekostnadene i prosjektet ligger på 400-500 millioner kroner. Administrerende direktør i Selvaag Bolig, Baard Schumann, sier til Bergens Tidende at total salgspris vil ligge i området 800 millioner kroner.

Nyhavn er ett av svært få større sentrumsnære tomteområder som kan bygges ut til boligformål i Bergen.

Dersom alt går etter planen, blir det salgsstart for de nye boligene til påske neste år og byggestart til høsten.

- Det er det vi håper på. Byggene på tomten er revet, den gamle Hollender-boden skal bevares og restaureres. Vi regner med at total utbygging vil ta cirka to år, sier Schumann.

Etter en stor suksess ved lansering av Pluss-boliger i prosjektet Nesttunvannet Terrasse har Selvaag fått mersmak på Bergen.

- Ett informasjonsmøte samlet 430 interessenter i Fana kulturhus. Ved budfristens utløp hadde vi mottatt 65 bud på de 75 boligene som var til salgs. En leilighet hadde 17 interessenter, sier Schumann, som jakter på flere tomter i Bergen.

- Vi leter etter tomter med god beliggenhet sentralt i byområdene i Bergen. Vi er ute etter den beste beliggenheten, som Nesttun eller Nyhavn. Ønskesteder er langs Bybanen mot Nesttun, sier Schumann.