Artec vant barnehage

ARTEC Prosjekt Team AS vant den åpne arkitektkonkurransen om å få prosjektere Lund gård barnehage på Geilo.

Den åpne arkitektkonkurransen i forbindelse med prosjektering av Lund Gård barnehage på Geilo, vekket stor interesse i markedet i høst. Mer enn 80 lastet ned anbudsdokumenter fra Doffin, og 13 leverte konkurransebidrag. Det Bergensbaserte arkitekt- og ingeniørkontoret ARTEC Prosjekt Team AS gikk av med seieren.

- Det var gjennomgående høyt nivå på løsningsforslagene, forteller Arild Øystese Hansen fra Hol Kommune. Juryen har hatt en vanskelig oppgave med å plukke ut de 3 bidragene som skulle premieres, i.h.t. beskrivelse i anbudsdokumentet.

Bidragene ble vurdert etter vektingsskjema fra 0 til 100, basert på de oppgitte kriteriene:

1. Funksjon og planløsning - 40%

2. Estetikk og formgivning - 20%

3. Drifts- og energiøkonomi - 10%

4. Referanse - 10%

5. Kapasitet - 10%

6. Honorar - 10%

ARTEC Prosjekt Team AS som vant konkurransen, har prosjektert en moderne og funksjonell barnehage med 4 avdelinger. Bygget er kledd med tre og glass, og det er lagt forskjellig trekledning på hvert av inngangspartiene og i hovedvolumet. Dette for å gi de ulike avdelingene sin egen identitet. Det er spesielt jobbet med både utomhusplanen og interiøret.

- Selve bygget har to fløyer som til sammen danner en L form. Formen skal gi en funksjonell organisering og samtidlig være tilpasset landskapet og lokale sol og klimaforhold, forteller Per Reigstad, ny daglig leder i ARTEC Prosjekt Team. Han er svært fornøyd med utfallet av konkurransen. – Vi har lagt ned mye tid og ressurser i arbeidet med prosjektet. Dette har vært et tverrfaglig samarbeid med både arkitekter, ingeniører og interiørarkitekter fra ARTEC Prosjekt Team, mens utomhus planen er utført av Smedsvik Landskapsarkitekter AS.

Den nye bebyggelsen vil ligge omtrent på samme sted som den eksisterende.

Hol kommune som er oppdragsgiver ønsker å gjennomføre en full prosjektering og realisering av byggeprosjekt i løpet av 2011-2012. – Vi ser frem til å starte arbeidet med ARTEC Prosjekt Team, sier Arild Øystese Hansen.