Bengt Herning ny sjef for byggevarehandelen

Bengt Herning (55) vant kampen om stillingen som ny bransjedirektør etter at Trelast- og byggevarehandelens Fellesorganisasjon har meldt overgang til HSH.

Herning har stor erfaring fra byggevarehandelen gjennom et bredt engasjement på mange områder i bransjen. Han kommer fra stillingen som kvalitetssjef i byggevarekjeden Optimera, og har tidligere vært avdelingssjef i Byggmakker og marketingdirektør i Trioving. Han tiltrer sin nye stilling 1. oktober.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben som bransjedirektør og være med å bygge opp dette viktige området i HSH. Bransjen består av mange dyktige og gode lokale bedrifter, og mitt mål er å klare å samle så mange som mulig inn i HSH-paraplyen slik at vi står sterkere sammen når vi skal påvirke rammebetingelser, utvikle standarder og profilere bransjen, sier Herning.

Byggevarehandelen er en av de største aktørene innenfor handelen. I 2009 var omsetningen i byggevarehandelen ca. 55 mrd. kr. Mange av de største kjedene innenfor byggevarehandelen er medlemmer av HSH. Byggevarehandelen i HSH har et eget bransjestyre som arbeider med saker som har betydning for byggevarebedriftenes rammevilkår.

– Vi er henrykt over å få Bengt Herning med på laget. Han har en unik erfaring med seg og nyter stor tillit i bransjen. HSH har en sterk posisjon innen byggevarehandelen, og nå satser vi enda tyngre for å samle flere og oppnå mer. Da er det godt å ha en mann som Bengt ved roret, kommenterer Vibeke Hammer Madsen som administrerende direktør i HSH.

Det var Tone Strand Molle som ledet Trelast- og byggevarehandelens Fellesorganisasjon da vedtaket tidligere i år om tilslutning til HSH ble fattet. Hun signaliserte tidlig at hun ikke ønsket å bli med over i den nye organisasjonen.