Vant varmepumpe, husverdien stiger

Bad & Boligs konkurranse ”vinn en varmepumpe fra KVT” er avrundet, vinneren er trukket og varmepumpen er forskriftsmessig installert hjemme hos familien Haldorsen i Vestby.

Det var hele 130 påmeldte til den populære konkurransen. Vinnerne ble familien Terje og Anette Haldorsen med barna Hanna Sofie og Miriam Linne.

Livets gudfeldigheter
Flaks er noe de ikke er vant med, tidligere kan de bare notere seg for et tv-apparat som Terje vant mens han var inne til førstegangstjeneste. Og en skinke. Som katta vant.

- Når vi nå vant en flott varmepumpe av et kvalitetsmerke som Carrier tilskrives ”livets gudfeldigheter”, smiler det kristne ekteparet. De bor i et rekkehus hvor oppvarmingen tidligere ble besørget av panelovner. Med varmepumpen vil en betydelig del av varmebehovet dekkes av denne, men i de kaldeste periodene må nok fremdeles elektrisitet benyttes.

Betydelig sparepotensiale
Hvor mye strøm og penger familien i praksis vil spare, er for tidlig å si. En nabo som installerte samme type Carrier luft/luft varmepumpe for tre siden, reduserte det totale strømforbruket med nøyaktig 50 prosent. Denne familien bor i et helt identisk rekkehus, bygge samme år (1976).

Nyttig kjøleeffekt
- Vi er på flyttefot til Sørlandet, men har allerede fått brukt kjølefunksjonen på varmepumpen på de varmeste dagene. Det høyner bokomforten betydelig, både for barna og oss, at vi kan senke temperaturen betydelig. Vi ser også at dette faktisk ikke koster særlig mye, siden det tross alt ikke er snakk om mange timer pr. dag det er nødvendig med kjøling. Vi bor jo i Norge, forteller Terje og Anette.

Øker verdien
Huset leies ut mens familien skal bo og arbeide ett år på Sørlandet. I utleieannonsen ble det poengtert at det var installert ny energieffektiv varmepumpe fra Carrier og at den var installert av autorisert personell fra Kompetansesenteret KVT.

- Jeg er ikke i tvil om at folk i dag er meget bevisst på hvor mye moderne varmepumper betyr for både driftsutgifter og bokomfort. Siden vi hadde dette ekstra gode argumentet fikk vi flere oppegående leietagere å velge blant. Jeg vil tro vi fikk både den leieprisen vi ønsket og de leietakerne vi foretrakk på grunn av dette, forteller Trond.

Styrker karakteren
På lengre sikt ser han også positivt på husets verdiøkning og bedre energikarakter.

- Alle monner drar. Når man i tillegg bidrar positivt overfor miljøet blir dette en vinn-vinn situasjon for alle parter, inkludert våre leietakere.