Næringsdepartementet ut i praksis

Vil norsk næringsliv åpne dørene sine for næringsdepartementet? Statsråd Trond Giske etterlyser gjestfrie bedrifter som ønsker besøk.

7. september vil Nærings- og handelsdepartementets politikere og ansatte reise land og strand rundt for å besøke norske bedrifter.

- Dette er en del av regjeringens ”Samarbeid for arbeid”-prosjekt, hvor målet er økt åpenhet og dialog med samfunnet. Alle fylker skal få besøk av representanter fra departementet, det være seg byråkrater eller politisk ledelse. Vi har allerede fått mange gode forslag til bedrifter fra arbeidslivets organisasjoner og våre underliggende virksomheter, men vi vil gjerne ha flere, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Bedriftene som blir besøkt vil representere stor bredde innenfor norsk næringsliv.

- Prosjektet, ”NHD ut i landet”, skal settes i gang til høsten, men vi trenger tid til forberedelsene. Vi er jo ganske mange her på huset som skal fordeles på de ulike bedriftene, og det må være god spredning med hensyn på bransjer, beliggenhet og bedriftens størrelse, sier statsråden.

Hensikten med prosjektet er å åpne dørene inn til departementet for næringslivsaktørene.

- En viktig del av måten vi jobber på her i departementet er å lytte og snakke med aktørene. Dette er en flott anledning til å få mange i tale, og dette skal vi gjøre årlig, sier Giske.

Det er foreløpig ikke avklart hvilken bedrift statsråden selv ønsker å besøke. Departementet har i alt 200 ansatte og i prinsippet skal samtlige delta på praksisdagen.