Glava satser på enøk

Glava etablerer datterselskapet Bolig enøk AS, og det nye selskapet kjøper Klima- og Varmeteknikk AS (KVT) i Moss.

Energieffektivisering av boliger er mer aktuelt enn noensinne. 40 prosent av all energi brukes i bygg, og myndighetene ønsker at energiforbruket i bygg skal halveres i løpet av de neste 30 årene. Høyere strømpriser, kalde vintre kombinert med energimerking

av bygg vil gjøre at behovet for kompetanse, og erfaring med gjennomføring av energieffektivisering av boliger, vil stige kraftig i tiden fremover.

Energieffektivisering av boliger må gjøres ut fra en totalvurdering for at tiltakene skal både gi mindre energiforbruk og et mer komfortabelt hus og bo i.

- Et meget godt isolert og tettet hus kan for eksempel være ubehagelig å bo i uten et balansert ventilasjonssystem. Som regel vil en kombinasjon av flere energisparende tiltak være riktig å gjennomføre, sier Jon Karlsen, styreleder i Bolig enøk AS og adm. direktør i Glava AS.

I fremtiden vil det også bli viktig å i større grad nyttegjøre seg solenergi til boligoppvarming og oppvarming av vann.

Etableringen av Bolig enøk AS er ett trinn videre i et langsiktig utviklingsprosjekt hvor det etableres en virksomhet som har som forretningside å bidra til å gjøre det enklere å energieffektivisere norske boliger. Bolig enøk AS vil operere som et eget selvstendig selskap, og vil ha tilgang på kompetanse om isolasjon og tetting gjennom

Glava AS, kompetanse om varmepumper, ventilasjon, regulering og så videre gjennom eierskapet i KVT. I tillegg er det inngått en samarbeidsavtale med østerrikske Sonnenkraft, som er en av Europas ledende leverandører av solvarmeannlegg.

Bolig enøk AS vil ha bred kompetanse om energieffektivisering av boliger i Norge. Planen er, sammen med partnere, å lære opp og etablere tilbud hvor norske boligeiere kan få hjelp til å få gjennomført en riktig energieffektivisering basert på en totalvurdering av bygget (Kyoto pyramiden).

Den formelle overtagelsen av aksjene i KVT vil skje 1. august 2010, og forutsetter godkjenning av transaksjonen fra Konkurransetilsynet.