Mer trevirke som holder lenge

Nå har du to muligheter til å velge svanemerket bestandig trevirke, enten veletablerte Kebony eller nykommeren Lunawood.

Holdbart trevirke med Svanemerket, er ikke tilsatt tungmetaller eller giftstoffer og medfører ikke problemer i avfallsfasen. Det blir produsert fra bærekraftig skogbruk, og har god biologisk holdbarhet.

Svanemerket holdbart trevirke er et fullgodt alternativ til tradisjonelt impregnert trevirke, og de miljøutfordringene denne byggevaren står for.

Lunawood
Lunawood er et nytt svanemerket bestandig trevirke. Produsenten er verdensledende på produksjon av Termotre, eller varmebehandlet trevirke.

Trevirket fremheves som et reelt alternativ til tropisk virke og kopperimpregnerte materialer. Materialet er godt egnet for deg som ønsker vedlikeholdsvennlige materialer som samtidig tilfredsstiller estetiske krav.

Kebony
Kebony ASA har utviklet en metode for modifisering av tre som et alternativ til tropisk tømmer og tradisjonelt impregnert virke. Kebony fremstilles hovedsaklig av furu, lønn og SYP (Southern Yellow Pine). Bruksområdet spenner fra brygger, terrasser, kledning og tak.

Kebony selges i alle byggvarekjedene, enten fra lager eller ved bestilling. Lunawood får du foreløpig hos Byggmakker og Monter. Begge produsenter leverer både til det private og det profesjonelle markedet.