Umoe IKT på Rockheim

Rockheim som er Det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock har valgt Umoe IKT som leverandør av maskinvare som skal presentere historien bak norsk pop og rock.

Umoe IKT skal levere over 80 stasjonære Dell XPS-maskiner samt 11 Poweredge 2950 servere og avansert AV-tilbehør som skal sy løsningen sammen. For Umoe IKT har avtalen med Rockheim en verdi på om lag 5 millioner kroner.

- For Umoe IKT er samarbeidet med Rockheim et prestisjeprosjekt og vi er stolte over å kunne levere løsninger som kan håndtere store datamengder som skal presenteres interaktivt og moderne i Rockheim. XPS maskinene som vi leverer til Rockheim består av svært kraftig grafikk og mange disker i SSD og SATA-format i to RAID-oppsett. Disse løsningen leverer store mengder multimedia som presenteres i høy kvalitet, sier konsernsjef Erik Villum i Umoe IKT.

Rockheim er en av landets største forvaltere av norsk populærkulturarv, og er lagt opp som en reise gjennom nyere norsk musikk- og kulturhistorie, fordelt på 1320 kvadratmeter. Her beveger du deg fra 1950 tallets opprørskultur til dagens musikk, og i utstillingen løftes band, artister og bransje frem i lys av de ulike tiårenes kulturhistorie.

- Vi valgte Umoe IKT som samarbeidspartner fordi selskapet kunne levere de beste løsningene som tilfredstilte våre behov samtidig som selskapet har lokal tilstedeværelse i Trondheim. Rockheim skal presentere 60 år med musikkhistorie, der mye er video, lyd og bilder og det sier seg selv at vi er avhengig av en svært kraftig løsning og spesielt innenfor grafikk og lagringskapasitet. Vi gleder oss nå til åpningen av Rockheim og vi ser frem til å se disse spennende løsningene fungere i praksis, sier prosjektdirektør Arvid Esperø ved Rockheim.