Monier på turné

25. mai lander Moniers nordiske roadshow, Monier Roof Tour, på Skårer utenfor Oslo.

På ti steder rundt i Norge kan huseiere, fagfolk og andre interesserte i løpet av én måned besøke et kjempetelt fylt med taknyheter, fremtidens tak, takskole og takeksperter. I tillegg til seminar for bransjefolk, utstillinger, konkurranser og bevertning til hele familien vises også nye miljøvennlige produkter som solpaneler, isolering og fremtidens takstein, Auranox, som gjør både tak og luft renere.

- Som en moderne, nordisk rocketurné, men med taket i fokus. Det er Monier Roof Tour 2010, sier Ivar Fredriksen, salgsteamleder i Monier AS.

- Vi vil gi tak høyere status, og endelig kan vi på ett og samme arrangement vise den bredden som finnes for fremtidens tak og samtidig tilby vår ekspertise og vår bransjekunnskap på en spennende måte. Uansett om du er taklegger, forhandler, entreprenør, arkitekt, eller huseier som ønsker å få vite mer om tak, er alle velkomne til vårt arrangement som garantert løfter taket i hver by, sier han.

Monier Roof Tour startet i Århus i Danmark den 22. mars, og har allerede blitt populært og fått stor oppmerksomhet, både i Danmark og Sverige. Nå står Norge for tur. Etter sommeren turneres det i Finland.

- Vi håper at hele Norden åpner øynene for fremtidens tak. Bortsett fra valg av produkter med høy kvalitet, er taket også et ypperlig designelement og en viktig investering. Å velge for eksempel en bølgeformet eller en slett taksteinsprofil endrer utseendet på alle typer hus. At vi har et flertall produktnyheter som også verner om miljøet vårt er vi ekstra stolte av, sier Fredriksen.

Takturneen er åpen for huseiere fra klokken 13.00-20.00, og da kan hele familien bli inspirert av konkurranser, tilbud og takeksperter, få hjelp til å regne ut prisen på et nytt tak, lære mer om takets historie og ikke minst bli invitert på pølser, kaffe og mer i dette gigantiske teltet, utformet som en halvkule.

Monier benytter også sjansen på denne takturneen til å fortelle om fremtidens produkter på takfronten. Blant annet utvikler virksomheten akkurat nå ulike produkter som solpanel og takisolasjon, men ikke minst kan besøkende stifte bekjentskap med den nye taksteinen Auranox.

Auranox er en lett betongstein som gjennom sitt yttersjikt bryter ned giftige avgasser og samtidig holder taket rent for alger og sur nedbør. Når steinen kommer i kontakt med nitrogenoksid, starter en nedbrytningsprosess som omdanner giftene til vanlig salt som siden skylles bort av regnet. Det betyr blant annet mindre vekster på taket. Auranox fremstilles i teglrødt og sort.

- Det er lansert lignende produkter på markedet tidligere, men vårt produkt er spesielt utformet for våre nordiske hus og vårt nordiske klima, sier Gunnar Solhaug, teknisk sjef i Monier.