Mer penger til vei

Den beste gaven EBA kunne få til sin 100-årsdag, var meldingen fra samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa om at det ikke bare kommer mer penger til jernbane i revidert statsbudsjett (som presenteres tirsdag), men det kommer også mer penger til vei. Blir det også bevilget ekstra midler til vedlikehold og til energiøkonomiseringstiltak, vil mange bli glade. Dette er nemlig en meget fornuftig bruk av statlige penger.

 

Men det hjelper ikke med mer penger dersom man ikke bruker dem fornuftig. Tall Aftenposten har offentliggjort, viser at Jernbaneverket spesielt har store problemer med å bruke de midler de får. Her trengs det et krafttak på planleggingssiden. Det enkleste grepet er at private entreprenører og konsulenter blir tatt med også i den tidligste fasen. Da kan det bli skikkelig fart i utbyggingen.

Ellers ble den en stilfull og flott markering av 100 års-jubileet til entreprenørforeningen. Det er en godt voksen, men fullt oppegående jubilant. Det hyggelige er at man nå også evner å se fremover. Mange av talerne på jubileumsarrangementet var opptatt av å sikre rekrutteringen. I løpet av de nærmeste årene vil en betydelig andel av nøkkelpersonellet i mange bedrifter gå ut i pensjon. Det haster med å fylle hullene. Selv om vi også i fremtiden vil måttet basere oss på et sterkt innslag av utenlandske arbeidstakere i bygg og anlegg, må vi ha en solid norsk grunnbemanning.

Ellers takker vi for alle positive tilbakemeldinger på boken Landet Bygges som vi ga ut til jubileet. Denne boken er til salgs – og etterspørselen er meget god. Det strømmer inn bestillinger. Er du interessert – så fyll ut bestillingskupongen som ligger her på bygg.no. Ellers har mage vært inne på vårt nye nett-tilbud – www.byggipedia.no som vi åpnet offisielt i går. Dette blir et meget godt oppslagsverk for alle som jobber i byggenæringen.

God helg!