17 passivhus legges ut for salg

Som første boligbygger i Oslo legger OBOS nå et helt felt med passivhus ut for salg. De 17 eneboligene skal ligge på Mortensrud, og bygges i samarbeid med ferdighusprodusenten Mesterhus.

Rudshagen borettslag er navnet på det nye boligprosjektet, som har blitt utpekt som forbildeprosjekt av Enova. De 17 eneboligene vil bli konstruert på en slik måte at de bruker minimalt med energi til oppvarming. De energieffektive løsningene er en del av selve konstruksjonen, og innebærer ikke dyrt teknisk utstyr.

Det er ferdighusprodusenten Mesterhus som skal bygge boligene. Det er nettopp dette samarbeidet som har gjort at prisen på disse nye boligene er så lave som de er.

– Samarbeidet med en ferdighusprodusent gjør det mulig å bygge passivhus til en pris folk har råd til. Vi tror dette er med på å presse fram energieffektive løsninger i bransjen, sier konserndirektør Martin Mæland.

Dette er det første boligprosjektet i Oslo som kan kalles passivhus. OBOS har også tidligere bygget boliger som har vært spesielt energieffektive, men prosjektet Rudshagen er det første OBOS-prosjektet som fyller kravene til passivhus.

Eneboligene vil koste fra 3,7 til 3,9 millioner kroner, og er på 116 kvadratmeter. De ligger rett ved både barnehage og skole på Mortensrud i Oslo. De ligger også rett ved borettslaget Mikkelsgrenda i Marta Steinsviks vei, en gruppe lavenergiboliger som stod ferdig i 2007.