Tog, busser og båter er fulle

Tog, busser, Hurtigruten og ferjene mellom Norge og Danmark/Tyskland fylles opp som en følge av at flyene står. Mange avganger er helt fulle.

NSB hadde stort sett helt fulle fjerntog torsdag. Billettkontoret til NSB i Bodø opplyser at det ikke finnes en eneste ledig plass sørover på toget fra Bodø før lørdag kveld.

NSB satte torsdag ettermiddag opp ekstratog til Bergen med retur til Oslo fredag morgen. Til og fra Trondheim er det hektet på ekstravogner som øker passasjerkapasiteten med 70.

– Vi gjør det vi kan for å tilfredsstille kundene våre, men klarer det ikke på alle distanser. Til det er pågangen altfor stor, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til NTB.

Bussekspressen

Nor-Way Bussekspress har også merket en sterk økning i trafikken torsdag. Midt på dagen torsdag kjørte Haukeliekspressen Oslo-Bergen med seks busser på rekke og rad, mot normalt én, opplyser administrerende direktør Bjørn Østbye til NTB.

Nor-Way Bussekspress har 16 ruter mellom Oslo og ulike destinasjoner i Norge og i tillegg andre bussforbindelser. Alle har hatt en sterk økning i pågangen, og spesielt gjelder dette Oslo-Bergen, Oslo-Mørebyene og Oslo-Trondheim.

– Vi har satt inn alt vi har av sjåfører og materiell og inntil middag torsdag har vi klart å tilfredsstille vår egen garanti om plass til alle passasjerer, sier Østbye.

Hvor lenge dette holder, vet han ikke. For en situasjon som denne har selskapet aldri tidligere opplevd.

Norwegian opplyser at det er satt opp busser mellom alle de store byene i Sør-Norge og Oslo. Passasjerer som kommer inn fra Europa og som skulle vært på Gardermoen, men som havner på Stockholm-Arlanda, blir kjørt med buss til Gardermoen etter ankomst.

Hurtigruten

Blant reiselivsaktørene som gjør det veldig bra akkurat nå er Hurtigruten. De elleve skipene langs kysten er i ferd med å fylles opp. For mange er Hurtigruten den beste løsningen når flyene står, selv om det ikke går riktig like fort.

– Det har vært et voldsomt trykk på bookingavdelingen vår siden i dag tidlig, sier Stein Lillebo i Hurtigruten til NTB.

Han sier at lugarene stort sett er fulle på skipene, men at det fortsatt er muligheter for den som kan reise uten lugar.

En lykke for hardt prøvede flypassasjerer var det at Hurtigruten fra torsdag innførte en vårkampanje med billigere billetter.

Det har også vært en kraftig pågang av kunder hos Color Line, som utsatte avgangen fra Oslo torsdag med én time for å få med seg flest mulig flypassasjerer sørover.