Godt nyttår!

På nyttårsaften 2009 har vi lagt inn flere nyheter på bygg.no som gjelder togproblemer, problemer med vannforsyning rundt om i kommunene og om ras. Tidligere denne uken har vi også skrevet om store problemer i strømforsyningen. I tillegg er mange veier bokstavelig talt snødd igjen. Dette viser med all tydelighet at Norge som verdens beste land å bo i, fortsatt har mange problemer og utfordringer, ikke minst når det gjelder infrastruktur. Da er det godt at vi har en oppegående byggenæring som kan bidra til å løse problemene.

På grunn av alle problemene har mange mennesker i byggenæringen vært tvunget til å avbryte sin jule- og nyttårsferie. De har i all slags vær og med en stadig krypende gradestokk rykket ut for at samfunnsmaskineriet skal kunne gå på skinner. Det er grunn til å takke alle disse menneskene for den innsatsen de gjør for fellesskapet.

I Byggeindustrien ønsker vi alle disse og alle andre et riktig godt nyttår. Vi har lagt bak oss et nytt ti-år ¬ og vi starter på et nytt. La oss håpe at fremsynte politikere nå bevilger enda mer penger til de samfunnsoppgaver som er viktige for å holde Norge i gang. I motsetning til de fleste andre land har vi handlingsrom i økonomien. Men på grunn av våre klimatiske forhold har vi kanskje også større utfordringer enn de fleste andre land.

Vi går inn i en krevende tid, men i vår streben etter stadig mer privat rikdom, må vi ikke glemme fellesoppgavene. Det hjelper lite å sitte i en millionvilla med all verdens luksus den dagen både vannforsyning og strømmen er borte. Det hjelper lite å ha verdens flotteste bil når veiene er stengt på grunn av snø. Derfor skal vi også betale vår rettmessige del av vår inntekt til fellesskapet. Utfordringen er at alle skattekronene blir mest mulig ut nyttet. På dette området har vi fortsatt mye ugjort.

Godt nyttår fra oss i Byggeindustrien!

.