Kjøpte aksjer for rekordbeløp

Årets salg av aksjer til ansatte i Veidekke er akkurat avsluttet, og i år ble det kjøpt for rekordhøye 58 millioner kroner. Over halvparten av de ansatte eier nå 19,5 % av aksjene i selskapet.

- Jeg blir både stolt, ydmyk og motivert når så mange av våre medarbeidere velger å kjøpe aksjer i Veidekke, sier konsernsjef Terje R. Venold.

Nærmere 6.000 fast ansatte i Veidekke fikk tilbud om å kjøpe mellom 50 og 2.000 aksjer i selskapet med 20 % rabatt og bindingstid på to år. Hele 1.800 benyttet seg av tilbudet, og etter årets salg eier 3.300 medarbeidere til sammen 26,2 millioner Veidekkeaksjer. Det utgjør ca. 1,3 milliarder norske kroner, og betyr at ansatteaksjonærene i snitt har aksjer i selskapet for nesten 400.000 norske kroner.

- I Veidekke har vi klokkertro på at medarbeidere som har aksjer i eget selskap får sterkere motivasjon og engasjement på jobben. Vi har aldri hatt år med underskudd i Veidekkes 73-årige historie. Jeg er overbevist om det brede eierskapet er en vesentlig bidragsyter til økt lønnsomhetsfokus og risikostyring og dermed våre gode resultater over tid. Dessuten gir medeierskap større forståelse og kunnskap om selskapet vårt, sier Venold.

- Når så mange av våre medarbeidere bruker sparepengene på aksjer i selskapet, viser det fremtidstro og optimisme selv i disse tider. Spesielt hyggelig er det at 175 medarbeidere kjøpte Veidekkeaksjer for første gang ved årets salg, og at flertallet av disse (60 %) var fagarbeidere, avslutter Venold.