Svensk kontrakt til Vianova

Svevia AB, tidligere Vägverket Produktion, har investert betydelig i Novapoint prosjektprogramvare fra Vianova Systems.

I forbindelse med nyetableringen har Svevia AB (som tilsvarer Mesta AS i Norge) sett behov for å gå til anskaffelse av en rekke ny programvare til virksomheten.

Svevia er Sveriges ledende driftsentreprenør og det fjerde største veg- og anleggsforetaket i landet med 2 400 medarbeidere.

En vesentlig del av Svevias investering hos Vianova er ulike Novapoint og AutoCAD Civil 3D-lisenser til å kunne ta i mot og ta hånd om digitale prosjektmodeller på anleggsplassen. Programvaren brukes til å analysere og redigere modellene før utsetting av stikningsdata, maskinstyring og resultatmåling (as built).

Til sammen er 27 Novapoint-lisenser kjøpt, inkludert Novapoint Veg og Anlegg; pluss 7 AutoCAD Civil 3D-lisenser som plattform. I tillegg er også et hundretalls lisenser av programmet Novapoint TA-plan anskaffet, en modul til å konstruere og tegne korrekte trafikkavviklingsplaner.

Anskaffelsens totalverdi er på ca. 1,4 millioner svenske kroner.

― Ettersom Svevia jobber med mange konsulent-underleverandører var det viktig for virksomheten at verktøyene kan ta i mot ulike prosjektmodeller, sier Anders Lisspers, markedsansvarlig for Novapoint i Sverige. ― Etter en evaluering sammen med Svevia kom vi frem til at en kombiløsning av Novapoint og Civil 3D ville tjene virksomheten best. Dermed kan de håndtere alt i ett.

― Ordren fra Svevia bekrefter nok en gang Vianovas helhetlige og ledende kompetanse og produktportefølje innen prosjektering og anlegg, sier Lisspers.

Som i Norge er Vianova også klar markedsleder i Sverige når det gjelder programverktøy til infrastrukturprosjektering.