Brannsymposium 2009 vel i havn

Mandag og tirsdag ble Brannsymposium 2009 arrangert på Radisson SAS Plaza hotell i Oslo. Rundt 170 personer deltok på arrangementet.

Det var sjuende gang brannsymposiumet gikk av stabelen. Det er Firesafe som står bak arrangementet.

Overskriften på årets arrangement var: Brannsikring i medgang og motgang

Fjoråret ble en tragisk vekker i forhold til brannsikkerhet. I alt 84 mennesker omkom i branner i 2008, det høyeste antall på nærmere 30 år. I fjor fikk vi også oppleve to katastrofebranner på slutten av året. 2008 var også året hvor alt snudde – fra overopphetet verdensøkonomi til global finanskrise i løpet av noen måneder.

På Brannsymposiet 2009 så man på hva myndighetene gjør gjennom endringer i regelverk og prioriteringer og hva man har lært av de store brannene vi har hatt de siste årene. Hvilke erfaringer har disse brannene gitt oss og hvordan påvirker dette arbeidet med brannsikkerhet fremover? Eiers ansvar er bl.a. regulert gjennom Internkontrollforskriften og Forebyggendeforskriften. Hvordan kan en eier av et bygg orientere seg om hvilke krav og forskrifter som gjelder, og hva betyr dette i praksis? Hvordan kan forebyggende brannsikkerhet føre til både sikrere bygg og bedre langsiktig eiendomsforvaltning? På Brannsymposiet 2009 har Firesafe samlet mange sentrale og engasjerte foredragsholdere fra myndigheter, brannvesen, offentlige og private byggeiere.