Dette vil Hjemdal gjøre for byggenæringen

I tillegg til å sende åtte spørsmål til de politiske partiene i valgkampen, har BNL henvendt seg til et utvalg politikere med ett spørsmål.

Her svarer Line Henriette Hjemdal fra KrF på spørsmålet hva hun vil gjøre for byggenæringen i kommende stortingsperiode.

Hjemdal vil blant annet jobbe for å fjerne arveavgiften ved generasjonsskifte i familiebedrifter og fjerne formuesskatten på arbeidende kapital.

 Hjemdal representerer KrF i Østfold. Hun mener de såkalte krisepakkene har vært nødvendige. - Slike ekstraordinære tiltak må fortsette, og må ha som mål å demme opp mot ledighet på kort sikt, skriver KrF i svarmail til BNL.

Vil ha miljøvennlige energibesparende løsninger

- KrF har vært, og vil fortsatt være, opptatt av tiltak og virkemidler som kan stimulere til investeringer i miljøvennlige energibesparende løsninger innen bygg og anlegg. Lavenergiprogrammet er et godt eksempel på dette.

- KrF vil også arbeide for et samferdselsløft både på vei og bane, og gjennomføre samfunnsøkonomisk lønnsomme investeringer i bygg og anlegg, blant annet bygging av sykehjemsplasser.

- Vi vil også halvere arbeidsgiveravgiften for nye lærlinger.

Skole, forskning og arveavgift

- I tillegg vil KrF fjerne arveavgiften ved generasjonsskifte i familiebedrifter og fjerne formuesskatten på arbeidende kapital. Vi vil styrke kunnskapsnivået i grunnskolen, ikke minst innen realfag, øke de offentlige bevilgningene til forskning til gjennomsnittlig OECD-nivå, øke antall stipendiatstillinger og styrke SkatteFUNN og brukerstyrt forskning.

- KrF vil dessuten prioritere regelforenkling. Vi vil ha en forenklet aksjelov for småbedrifter, avvikle revisorplikten for småbedrifter og samle ansvaret for næringsregelverket i ett departement. KrF vil også styrke den elektroniske innrapporteringen til staten gjennom Altinn-ordningen.

- Vi vil ha et tettere samarbeid mellom skole, forsking og næringsliv med tanke på entreprenørskap, vi vil øke tilgangen til risikokapital i Innovasjon Norge og opprette et eget såkornfond for unge gründere.