Krever fengsling i DnB NOR-saken

Politiet i Oslo og Fredrikstad vil torsdag kreve varetektsfengsling av til sammen sju menn som er siktet i saken om bedragerier mot DnB NOR.

To personer med tilknytning til DnB NOR blir torsdag framstilt i Fredrikstad tingrett siktet for grove bedragerier og korrupsjon.

Fra før sitter to personer i Østfold varetektsfengslet i denne saken, foreløpig fram til 22. september. Det er disse to som anses som hovedpersoner i bedragerisaken mot DnB NOR i Østfold, sier politiadvokat Nils Vegard i Østfold politidistrikt til NTB.

Tre løslatt
Politiadvokat Anne Allum i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at politiet torsdag vil be om varetektsfengsling av fem av de åtte mennene som tirsdag ble pågrepet i Oslo i de samordnede politiaksjonene i Oslo og Fredrikstad. Siktelsen blir opprettholdt også mot de tre øvrige som ble pågrepet i Oslo, men disse er allerede løslatt.

Blant de fem som blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett, er tre ansatt i DnB NOR. Allum opplyser at politiet ønsker fire av de fem varetektsfengslet i fire uker. For den femte blir det begjært to ukers varetekt.

- Organisert nettverk
De siktede både i Oslo og Fredrikstad er mistenkt for å ha deltatt i lånebedragerier som skal ha skjedd ved hjelp av falske dokumenter og urimelig høye takster i forbindelse med finansiering og refinansiering av fast eiendom.

Politiadvokat Nils Vegard sier at sakene i Oslo og Østfold har lite med hverandre å gjøre. Politiet valgte likevel «av strategiske grunner» å foreta pågripelsene samtidig i Oslo og Fredrikstad.

Politiet har tidligere opplyst at etterforskningen bygger på en antakelse om at bedrageriene er ledd i virksomheten til et organisert nettverk for økonomisk kriminalitet.