Regjering sikrer kraft til industrien

Regjeringen etablerer en garantiordning på 20 milliarder kroner for å sikre kraft til industrien. Garantisummen vil inngå i statsbudsjettet for 2010.

- Den nye ordningen vil sikre arbeidsplasser i industrien og bidra til langsiktige kraftkontrakter, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).Fredag presenterte han avtalen sammen med olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) og nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap).

Regjeringen varslet i revidert nasjonalbudsjett for 2009 at den ville vurdere statlige finansieringsordninger slik at kraftkrevende industri kunne få dekket sitt behov for kontrakter på langsiktige vilkår. Det nye kraftregimet er en oppfølging av dette løftet, heter det i en pressemelding fra Statsministerens kontor.

- En statlig garantiordning vil bidra til investeringer og verdiskaping i norsk industri over hele landet, sier Riis-Johansen.

Ordningen er forbeholdt kraftkrevende industri innenfor områdene trelast og trevare, treforedling, kjemiske produkter og metaller. For å få garanti, må kraftforbruket være på minimum 10 GWh og kontrakten strekke seg over minst sju år.

I tråd med EØS-avtalen kan garantien maksimalt dekke 80 prosent av verdien på kontrakten.