Norgeshus miljøfyrtårnsertifisert

Etter iherdig innsats fra den interne miljøgruppa og ikke minst alle ansatte det siste året er Norgeshus as miljøfyrtårnsertifisert.

Ordfører Erling Bøhle i Melhus kommune stod for den høytidelige overrekkelsen av sertifikatet tidligere i sommer.

Dag Runar Båtvik som er administrerende direktør i Norgeshus, fikk endelig det synlige beviset. Han mottok diplomet på vegne av kjedekoordinator Svein Johan Kolstad som har ledet arbeidet frem til sertifiseringen.

Båtvik fortalte med stor entusiasme om arbeidet som er lagt ned i bedriften, og nevnte holdningsskapende arbeid, digitalisering, krav til leverandører og tilpasninger av kontorlokalene.

Nytt kontorbygg

- Hovedkontoret flyttet inn i nye lokaler for ett år siden, og siden vi selv stod for prosjekteringen tenkte vi miljøhensyn allerede på planleggingsstadiet. Med vann til vann varmepumpe i hele bygget holdes fyringsutgiftene nede om vinteren, og vi sparer strøm til avkjøling om sommeren, forteller Båtvik.

Krav til leverandører

Norgeshus stiller også miljøkrav til sine leverandører.

- De må dokumentere hva de gjør i sitt miljøarbeid og i forhold til våre krav så dette er et viktig tiltak som involverer mange. Tiltak for å skåne det ytre miljøet er en viktig del av det å ta samfunnsansvar, og leverandørene våre har mer enn gjerne tatt utfordringen med å bidra slik at Norgeshus har blitt et Miljøfyrtårn, fremholder Norgeshussjefen.

Ansatte involvert

- De ansatte ved hovedkontoret har i også blitt involvert i prosessen, sier Båtvik. Han nevner tosidige utskrifter, digital arkivering, samarbeid med Retura om sortering av avfall, reise sammen og eventuelt å sykle til og fra jobb.

 - Vi har satt miljøarbeid på dagsorden, og i fellesskap med leverandører og ansatte har vi nådd målet om å bli et Miljøfyrtårn, avslutter Dag Runar Båtvik engasjert.