Stor interesse for passivhus

Oslos første passivhus er nå under oppføring i Ladeveien på Skøyen i Oslo. Huset er en privatbolig i to etasjer og sivilarkitekt Stein Stoknes er byggherre.

- Vi har vært delaktig i prosjekteringsfasen og kommet med råd og innspill om isolasjonsløsninger i dette pilotprosjektet, forteller teknisk ansvarlig hos AS Rockwool, Snorre Semmingsen.

De ble kontaktet av byggherren med spørsmål om de hadde løsninger som kunne tilfredsstille byggherrens ønske om å etterleve intensjonene i et passivhuskonsept.

- Og det håper vi at vi har klart, fortsetter Semmingsen.

Et fullverdig passivhus skal ikke bruke mer enn 25 prosent av energien sammenlignet med et normalt isolert hus. For å få til dette, er en reduksjon av energibehovet en absolutt forutsetning.

- Ved å følge hovedprinsippene for et passivhus med en kompakt og lufttett bygningskropp, samt legge på en utvendig god "isolasjonsfrakk" har man et godt utgangspunkt. Vår nye løsning med Rockwool Flex Systemvegg passer derfor meget godt inn i dette konseptet, informerer han.

Med nok en dag med over 30 ºC i Oslo er det viktig å minne på at en godt isolert bygning også vil virke svalende på slike dager, forutsatt at det er tatt hensyn til solavskjerming av vinduene.