Vil ha parkeringsplass, ikke bar

Politikerne i Balestrand i Sogn og Fjordane vil rive stedets eneste bar for å lage flere parkeringsplasser. Ungdommer i bygda raser.

- Folk i bygda er oppgitte og rasende. Dette er det eneste utelivstilbudet for ungdom over 18 år og alle ønsker å beholde det, sier Theodor Kvikne (22) til Bergens Tidende.

Han startet baren sammen med noen kamerater i fjor sommer. Den drives på dugnadsbasis og har lokaler i en gammel bensinstasjon. Derfor har den også fått navnet Bensen Bar.

- Det er blitt veldig populært og vi har fått enormt gode tilbakemeldinger. Det blir trist å se bygget gå i grus, sier Kvikne.

Helt siden utleiekontrakten ble underskrevet med Balestrand kommune, har det vært klart at leieforholdet ville ta slutt i høst. Likevel håpet innbyggerne at kommunen ville endre mening.

Men byens ordfører, Einar Målsnes (H), understreker at selv om «formannskapet ser positivt på at Bensen Bar fyller en funksjon som uformelt møtested for ungdom», vil ikke kontrakten bli forlenget.

Kommunen planlegger å bygge parkeringsplasser på tomten og skal ta en endelig beslutning til sommeren. I mellomtiden har innbyggere i bygda engasjert seg for saken i ulike fora. En gruppe på et nettsamfunn teller blant annet nesten 300 medlemmer.