26 nye bygg fra Statsbygg

Statsbygg ferdigstilte 26 bygg i 2008. Det største og mest kjente var helt klart det nye operahuset i Bjørvika i Oslo, men det var flere flotte og store bygg som ble ferdige i fjor.

Det viser en oversikt i Statsbyggs årsmelding for 2008 - som tar for seg alle nybygg og ombygginger der sluttkostnaden var mer enn 5 millioner kroner. Den totale sluttkostnaden for de 26 bygga var over 5,9 milliarder kroner.

Utanom Operaen er Arkitekturmuseet i Oslo, Studentsenteret i Bergen, Norway House i Brussel, Svalbard globale frøkvelv i Longyearbyen og ambassaden i Katmandu eksempel på bygg som Statsbygg ferdigstilte i 2008. Sjå heile oversikta på side 18 i årsmeldingen.

Statsbygg har hele tiden rundt 140 byggjeprosjekt på gang. Prosjektene er i ulike fasar. Ved årsskiftet var 33 av de pågående prosjektene i byggefasen. Det største byggjeprosjektet Statsbygg har for tiden, er Halden fengsel.

Andre store prosjekt er Høgskolen i Vestfold (Horten), Samisk vitenskapsbygg i Kautokeino og utvidelsen av regjeringskvartalet i Oslo med regjeringsbygg 6.

Sjølv om Jens Stoltenberg flytte inn i den nye statsministerbustaden i fjor haust, er ikkje heile representasjonsanlegget til regjeringa i kvartalet bak Slottet klart enno, men det vil bli ferdigstilt i løpet av 2009. Sjå heile oversikta over prosjekt i byggjefasen på side 13 i årsmeldinga.

Les årsmeldingen på nett.