Snøsmeltingen avdekker skader på strømanlegg

Etter de store snøfallene i vinter har Hafslund Nett fått flere meldinger om strømskap som har blitt skadet i forbindelse med snøbrøyting. Enkelte skap har blitt skadet slik at de ble stående åpne. Berøring av de strømførende delene i skapene kan medfør livsfare. Hafslund Nett utbedrer slike skader med beredskapsmannskaper så fort vi får meldinger om slike forhold.

Nå som høye brøytekanter og oppsamlingsplasser for snø begynner å smelte, kan det avdekkes skader som ikke har vært oppdaget tidligere. Det har vært meldt om flere slike skader i år enn tidligere år. En av årsakene til at det blir flere skader, er at det har vært unormalt mye snø i vinter. Når anleggsmaskiner presser store snømengder inn på veiskuldrene, kan snøtildekkede skap langs veikanten få skader. Hafslund Nett har tilskrevet alle kommuner i sitt nettområde, Statens vegvesen, entreprenører, borettslag, politi med flere og varslet om at etatene må være spesielt oppmerksomme på problemstillingen.

Avhengige av publikum
- Vi er helt avhengige av at skadevolder eller publikum varsler oss når slike skader oppstår eller oppdages. Så fort vi får melding, sender vi ut beredskapsmannskaper som retter feilen umiddelbart, sier informasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett.

Hafslund Nett sender umiddelbart ut mannskaper
- Det er mange aktører - som telefoniselskaper, kabel-tv-selskaper og bredbåndsoperatører - som har sine fordelingsskap langs veikantene.

- Vi har stor forståelse for at publikum ikke kan vite hvem som eier skapene. Men vår oppfordring er at hvis man oppdager nedkjørte eller skadde skap, master eller liknende - ta kontakt med Hafslund Nett, og vi vil omgående sende ut mannskaper for å sjekke forholdet, sier Schau.

Melding kan gis til Hafslund Netts døgnbemannede driftssentral på telefon 815 30 400.