Nytt sykehus til COWI

Igjen vant COWI et stort prosjekteringsoppdrag innen helsebyggsektoren, Nordlandssykehuset i Bodø.

Kontrakten omhandler detaljprosjektering og oppfølging av totalt ca 50.000 m2, både nybygg og rehabilitering. COWIs tjenester er knyttet til byggeteknikk, elektroteknikk og VVS, samt prosjekteringsledelse. Fra tidligere faser er COWI kontrahert som rådgiver for akustikk og brann gjennom Medplan as arkitekter.

- COWI vant etter en totalvurdering av oppgaveforståelse, prosjektorganisering og pris, forteller Alvin Wehn, koordinator for COWIs helsebyggmarked i Norge.

COWI har opparbeidet seg en ledende rådgiverposisjon i det norske helsebyggmarkedet. I tillegg til mangeårige og varierte flerfaglige prosjekteringsoppdrag for store sykehus som Nye AHUS og St. Olavs Hospital, har vi de to siste årene vunnet de flerfaglige prosjekteringsoppdragene ved Nye Molde Sykehus, Haukeland Sykehus, Ålesund Sykehus, Sykehuset i Buskerud, Universitetet i Tromsø, Øya Sykehjem og rammeavtale ved Radiumhospitalet.

- Lang og bred erfaring innen alle typer helsebygg har gjort det mulig for oss å bygge opp en helt unik kompetanse, sier COWIs direktør for Forretningsutvikling, Terje Bygland Nikolaisen.

- Helsebygg generelt og sykehus spesielt inneholder svært kompliserte tekniske anlegg og installasjoner. Kvalifisert rådgiving og prosjektering forutsetter innsikt i både drift og særskilte forskrifts- og normkrav for ulike bruksområder. Gjennom kontinuerlige engasjement for Helseforetakene i en årrekke har COWI sikret seg fersk og oppdatert kompetanse, konkluderer Nikolaisen.