Fire vil rehabilitere Freifjordtunnelen

Torsdag var det tilbudsåpning på rehabiliteringsarbeidet på Freifjordtunnelen. Fire entreprenørfirma leverte inn tilbud. NCC lå lavest.

Dette er tunnelprosjektet

Renoveringen av Freifjordtunnelen skal etter planen omfatte følgende arbeider: Sprenging/strossing av ca. 1.800 kubikkmeter fjell for to nye rom for tekniske bygg i tunnelen. Rensk av ca. 97.000 kvadratmeter takareal. Fjellsikring med ca. 600 bolter. 1.400 kubikkmeter sprøytebetong i takhimling. Demontering av ca. 3.000 kvadratmeter vann- og frostsikring i tak. 94.000 kvadratmeter med ny vann- og frostsikring i tak. Støping av 10.700 meter rekkverk av betong. Demontering av eksisterende elektroanlegg og montering av nytt, bl.a. nye lys, ventilasjonsvifter, nye telefonkiosker og -skap og nytt signalanlegg. To nye tekniske bygg i tunnelen og to nye tekniske bygg i dagen (ett ved hver tunnelmunning).  

Tilbudene varierte fra 191,6 til 234 mill. kroner, og de to laveste tilbudene var i tråd byggherreoverslaget. Prisene er uten mva. Montering av ny vannsikring, elektrotekniske innstallasjoner og vifter inngår i entreprisen.

Følgende entreprenørfirma leverte tilbud:

Veidekke Entreprenør as - 234 mill kroner
NCC Construction AS - 191,6 mill kroner
Skanska Norge AS - 203,2 mill kroner
Giertsen Tunnel AS - 227,4 mill kroner


- Sett i forhold til byggherreoverslaget så er vi er godt tilfreds med de to laveste tilbudene vi fikk inn. At fire entreprenørfirma ønsket å være med i konkurransen om å rehabilitere Freifjordtunnelen er som forventet, sier prosjektleder Per Bjørn Gjelsten og byggeleder Jon Magne Frisvoll.

De forteller videre at tilbudene nå skal kontrollregnes og evalueres før de har ei innstilling klar. Innstillinga vår med begrunnelser skal så sendes til Vegdirektoratet for godkjenning.

Vi tar sikte på å skrive kontrakt med valgt entreprenør i juni, og rehabiliteringsarbeidet skal etter planen starte i august 2009.