Finanskjendiser inn i BWG Homes

Lars Nilsen har fått med seg kjendis-vennene sine i norsk finansliv som eiere i boligbyggeren BWG Homes.

Aksjonærlisten i BWG Homes er blitt svært kjendistung etter at storeier og konsernsjef Lars Nilsen tidligere i februar inviterte til kjøp av nye aksjer som resulterte i 140 nye millioner, melder Dagens Næringsliv.

Tidligere har bygg.no meldt at far og sønn, Arthur og Anders Buchardt, gikk inn som eiere før emisjonen. Denne aksjeposten er nå lempet over i et nytt selskap hvor hotellinvestor Petter Stordalen eier halvparten samtidig som selskapet har kjøpt seg ytterligere opp.

Investoren Torstein Tvenge har skutt inn drøyt syv millioner, mens en av Østfolds rikeste, Tore Aksel Voldberg, har gått inn med nesten like mye kapital i boligbyggeren. Disse har fått følge av en annen mediefokusert finanskjendis med kort horisont, nemlig Jan Haudemann-Andersen.

Det var imidlertid shippingfamilien Rasmussen gjennom sitt konsern Rasmussengruppen som bladde opp mest i emisjonen, i følge DN. Familiebedriften er nå nest største aksjonær i BWG Homes etter Lars Nilsen som selv kjøpte aksjer for 40 millioner kroner.

Fra før av er flyarving Erik G. Braathen blant de største aksjonærene. Det samme er Fredrik Wilhelm Mohn som er sønn av bergenseren Frank Mohn som har tjent seg søkkrik på salg av pumper gjennom Frank Mohn-konsernet.