Taktyver for retten i mars

Fire kosovoalbanere er tiltalt for totalt 19 grove tyverier rundt om i landet de siste to årene. Saken kommer opp for tingretten i Bergen i midten av mars.

Politiet utelukker ikke at det er gjennomført enda flere innbrudd, men har konsentrert seg om de som har en helt spesiell signatur: tyvene har tatt seg inn i forretningene gjennom taket.

Det var etter en bølge av takinnbrudd over hele landet at de fire ble pågrepet i Gjøvik 3. november i fjor.
Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier til Haugesunds Avis at politiet i Hordaland politidistrikt fikk i oppdrag å lede etterforskningen av tyverier som ganske tidlig bar preg av å bli utført av en bande.

De fleste tyveriene har rammet forretninger på Sør- og Vestlandet. Onarheim sier tiltalen omfatter tyveri av varer for over tre millioner kroner. I tillegg har tyvene påført bygningene materielle skader for et millionbeløp når de har saget seg gjennom takplater og isolasjon.

Strafferammen for grovt tyveri er seks års fengsel.
Onarheim sier til avisen at han mener aktoratet har et betydelig bevismateriale, men han utelukker ikke at det kan være flere grupper som har drevet med tilsvarende innbrudd. I Bergen var det for eksempel et takinnbrudd mens de fire satt i varetekt.