Mot byggestart for Kvivsvegen

Alt er nå klart for byggestart for Kvivsvegen. Onsdag 21. januar arrangeres konferansen "Treffpunkt Kviven 2009" på Hotell Alexandra i Loen.

Torsdag 22. januar markeres anleggsstarten på byggingen av E39 Kvivsvegen. Markeringen skjer først på Grodås i Hornindal kommune i Sogn og Fjordane ca. kl 0945, og senere på dagen, på Kalvatn i Volda kommune i Møre og Romsdal.

Tema for konferansen er, "I morgen er det markering av anleggsstarten på E39 Kvivsvegen". Målgrupper er det politiske miljø, offentlig virksomhet, næringslivet og fagmiljøene. Mer enn 230 deltakere har meldt seg på konferansen. Styreleder Per Sævik i Havila Shipping ASA, Halvor Flatland, direktør i innovasjon Norge A/S, Geir Kvam, forbundssekretær i Norsk Transportarbeiderforbund, Signe Eikenes, leder av strategistab i Statens vegvesen Region vest og strategisjef Kjetil Strand i Statens vegvesen Region midt er noen av innlederne på konferansen.

Styreleder i Kvivsvegen A/S, Svein Sunde, sier han er både overrasket og glad over den store oppslutningen til konferansen.

- Endelig er vi i gang. Mange personer har i mange år og på forskjellige nivå gjort sitt for at Kvivsvegen nå blir bygd. Den gode deltakelsen på konferansen er også en solid markering av hvor viktig nye vegløsninger er for utvikling av distriktene. Det er ingen tvil om at Kvivsvegen vil bidra til å skape en positiv utvikling i denne delen av Vestlands-Norge, sier Svein Sunde.

Kvisvvegprosjektet er på mange måter spesielt. Etter hva vi kjenner til er dette er det første prosjektet i landet som gjennom en tunnelløsning ikke bare binder to bygdelag og to kommuner på hver sin side av ei fylkesgrense sammen, men også knytter to fylker så mye tettere sammen.

- Nettopp dette, og at vi etter mange års planlegging endelig er i gang, markerer vi ved først å invitere til byggestart på Lødemel og med enkel servering for inviterte gjester på Grodås. Senere på dagen, på andre sida av fylkesgrensa, vil den første salven for vegprosjektet bli avfyrt på Kalvatn. Forsamlingshuset Samhald i Fyrde blir fylt med inviterte gjester til lunsj etter markeringen på Kalvatn. Vi håper at så mange som mulig, på begge sider av fylkesgrensa, vil være med å markere byggestarten. Bygdefolk, vegbrukere og alle andre som venter på denne viktige vegløsningen inviteres vi til å være med å markere at nå er vi i gang med bygginga av Kvivsvegen, som er planlagt ferdig i 2012, sier Oddbjørn Pladsen.

I forbindelse med markeringa av anleggsstarten vil fylkesveg 726 på Grodås i Sogn og Fjordane og fylkesvegene 41 og 42 i Møre og Romsdal være stengt.