Har bygd opp akustikk-miljø

Norconsult har i ”det stille” bygget opp et betydelig akustikkmiljø. 

Det største løftet kom i 2008 gjennom kjøpet av firmaet Akustikon AB i Gøteborg.

Akustikon ble i 2006 kåret av fagbladet Forum AID til "Nordens beste Akustiker". Selskapet har anerkjent kompetanse innenfor fagfeltene romakustikk, bygningsakustikk, støy og strukturlyd, vibrasjoner og strukturdynamikk og AV-teknikk. Selskapet ledes av Jan-Inge Gustafsson.

Akustikon har en sterk referanseliste og har blant annet vært engasjert på Operaen både i Gøteborg og nå nylig på Oslos nye operabygg i Bjørvika. I dag arbeider selskapet med blant annet å prosjektere tre nye konserthus og er videre involvert i arbeidet med ytterligere tre konserthus.

Gjennom etableringen av et nytt kontor i Kristiansand høsten 2008 fikk Norconsult også på plass et akustikkmiljø på Sørlandet. Totalt teller det samlede akustikkmiljøet i Norconsult over 20 personer og framstår som et sterkt kompetansemiljø innenfor alle felter av akustikkområdet.

Norconsult er landets største flerfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering med ca 1500 medarbeidere. Omsetningen i 2008 forventes å være på nærmere 1,9 milliarder kroner. Hovedkontoret ligger i Sandvika. Selskapet har 31 øvrige kontorer i Norge samt 12 faste kontor-etableringer utenlands. Firmaet er i sin helhet eid av de ansatte.