Skandinavisk cup i Keuruu

Det nye året startet med Skandinavisk cup i Keuruu, som ligger ca. 270 mil fra Helsinki. Planen var at både Jorunn, Solfrid og jeg (Ellen) skulle reise, men siden Jorunn måtte starte på antibiotika for andre gang, ble det bare Solfrid og jeg som dro.

I tillegg til Jan Gunnar Braathen, som var med som smører. Lørdag 3/1 var det sprint klassisk i en relativt flat løype, der det krevdes stor fart fra første stavtak. Solfrid var ikke helt på hugget denne dagen, og kom dessverre ikke videre fra prologen Jeg ble nr. 19 i prologen, og var fornøyd med å være kun 5 sek. bak førstemann. I kvartfinalen kom jeg godt ut, og trodde jeg skulle klare å ta meg videre til semifinalen, men ble slått ut rett før målstreken. Jeg var likevel greit fornøyd med dagen, siden jeg følte jeg hadde mer fart i kroppen enn før jul.

Det ble to svenske vinnere denne dagen: Hanna Brodin og Emil Jönsson. Søndag 4/1 sto det 10 km klassisk på programmet. Det var 10-12 minusgrader og litt trå nysnø, dvs. at det bare var å ta med seg kaldskia til start. Solfrid syntes hun gikk et middels løp, med godt trøkk i bakkene, men litt for passiv i de flate partiene av løypa. Med meg var det kanskje motsatt, siden jeg var godt fornøyd med stakinga og jobbinga i det småkuperte terrenget, mens det gikk tyngre i de bratteste bakkene. Jeg endte på 15. plass, og Solfrid ble nr. 30. Dameklassen ble vunnet av Ingvild Flugstad Østberg, og herreklassen av Roger Djupvik.

Nå ser Team Bolig fram til NM på Gjøvik, som starter om 8 dager!