Krisepakka kommer 26. januar

Den økonomiske krisen som har rammet Norge, vil ikke gå over med det første, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Den nye tiltakspakka kommer 26. januar.

- Arbeidsledigheten øker, mange bedrifter sliter og bank- og kredittvesenet fungerer ikke normalt. Den internasjonale økonomiske krisen har preget denne høsten, og den vil prege våren og neste år. Dette er ikke over, dette vil fortsette, sa Stoltenberg da han fredag møtte pressen i Universitetets aula til den tradisjonelle oppsummerende pressekonferansen foran juleferien.
Statsministeren la til at den neste tiltakspakka mot finanskrisen vil komme 26. januar.
- Dette vil innebære en enda sterkere opptrapping av bevilgningene til offentlige bygg og anlegg, og til vedlikeholdsprosjekter. For å få best mulig utforming av tiltakene er det også dialog med partene i arbeidslivet og partiene på Stortinget, sa han.
Stoltenberg gjentok at verdensøkonomien er i en veldig alvorlig situasjon, og at tilbakeslaget er det sterkeste siden krigen. Han understreker imidlertid at Norge står bedre rustet enn de fleste andre land, og peker på store pengereserver og høy sysselsetting.
- Selv om det blir stigende ledighet, vil det fortsatt være færre ledige i 2009 enn mellom 2003 og 2005, sier Stoltenberg.