Positivt rentesjokk

Det at sentralbanksjef Svein Gjedrem satte ned renten med hele 1,75 prosentpoeng til 3.0 prosent er egentlig en sensasjon i forhold til de musesteg han tidligere har fulgt. Det var ventet av de fleste ekspertene at renten ville bli satt ned, men likevel var det mange som fikk et positivt rentesjokk i dag. Saken er at denne avgjørelsen burde vært tatt for lengst.

Men nå har sentralbanken gitt et tydelig signal, og håpet er at bankene nå følger opp øyeblikkelig også overfor sine kunder - og at de snart starter normal utlånspolitikk igjen.

Vi får håpe at dette vil stabilisere situasjonen i finansmarkedet. Det skal bli interessant å se hvordan bankene nå handler - og hvem som først går til det skrittet å sette ned renten. DnB som var en renteversting for en tid siden, er nå blitt av de beste i klassen. Men vi trenger nå et generelt lavere rentenivå for alle.

Dette er den beste julegaven det norske folk kunne få. Dette vil også være en garanti for at mange jobber blir reddet også i byggenæringen.