Byggforskserien viktigere enn noengang

- Byggforskserien har betydd mye for norsk byggenæring gjennom 50 år, og alt tyder på at serien også vil få meget stor betydning i årene som kommer, sa konsernsjef Unni Steinsmo da hun åpnet jubileumsarrangementet i Operaen i nærvær av 350 gjester.

- Byggforskserien er en utmerket måte å formidle forskning på - ja, på mange måter er dette noe av det beste vi ser når det gjelder forskningformidling, sa Steinsmo som sa at serien har hatt stor betydning for utviklingen av det moderne norske samfunnet.

Serien har betydd mye for offentlige krav og pålegg. Den har hatt stor betydning for utdannelse - og for alle aktive i næringen er den en del av verktøykassen, men den har også betydd mye for den jevne kvinne og mann.

- Nordmannen er ikke bare født med ski på beina, men han har også en hammer i hånda. Nordmenn gjør utrolig mye selv - om det er på egne hus eller leiligheter eller det er på hytta.

Byggforskserien har i dag 4 500 abonnenter, men totalt er det langt flere mennesker som har tilgang til serien.

Hun mente at byggforskserien blir svært viktig når det gjelder klimatrusselen og når det gjelder energiøkonomisering. Gjør vi noe med vår nåværende bygningsmasse, kan vi spare opptil 16 Terrawatt eller 20 prosent frem til 2020.
Steinsmo gikk gjennom hele utviklingen når det gjelder Byggforskserien.

Hun var ellers meget stolt av at Sintef Byggforsk i dag er en av de aller største og viktigste byggforskningsinstitutt i hele Europa.